Workshop Hersengymnastiek

Tijdens de workshop hersengymnastiek gaan we de hersens van baas en hond aan het werk zetten. Puzzels in de vorm van snuffel dingen tot echter hersenkrakers; hoe krijg ik iets open of ergens uit. Honden zijn inventief, ben jij dat als baas ook?

We werken met verschillende materialen zoals stoffen, karton etc. Allerlei zaken die je normaal gesproken wellicht bij het afval gooit ga je met andere ogen bekijken. Voor honden is dit een hele andere manier om zelf en met de baas bezig te zijn.

Hersenwerk is een mooie manier om de hond meer zelfvertrouwen te geven. Hij leert dat hij zelf “problemen”(hoe kom ik bij het voertje?) op kan lossen. Daarnaast is het een mooie manier om een hond te laten ontspannen, snuffelen en denken is voor zeer actieve honden een hele andere manier om energie kwijt te raken.

Aan het eind van de workshop heb je meer inzicht in wat je hond leuk vindt, wat hij spannend vindt en hoe je dat kunt zien. Daarnaast heb je inspiratie opgedaan hoe je thuis met je hond hersengymnastiek kan doen.

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6

logo-zonder-tekst-vrijstaand

 

 

 

Hondenschool en coaching In Montferland

%d bloggers liken dit: