Privé les

Een privé les is bedoeld om de band tussen baas en hond te versterken en van daaruit te werken aan belangrijke doelen. Die kunnen per combinatie anders zijn maar belangrijke en praktische oefeningen als ontspannen wandelen, de hond bij je roepen en de plaats oefening komen altijd aan bod. In een privé les kijken we naar de wensen van de baas maar ook naar de mogelijkheden en behoeftes van de hond.

In de lessen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de lichaamstaal van de hond zodat je als baas de hond meer leert “lezen”.

Privélessen zijn uitermate geschikt voor angstige en onzekere honden, honden die uitvallen naar andere honden en honden met angst voor harde geluiden.

Prive lessen worden individueel gepland. Neem hiervoor contact op via het contact formulier of per telefoon (zie Contact)

Indien ik denk dat ik de vragen van de baas niet kan beantwoorden of me niet competent genoeg voel om met het gedrag van de hond aan het werk te gaan, zal ik doorverwijzen naar een gedragstherapeut aangesloten bij de SPPD. Dit kan ook later in het traject.

Honden laten vaak gedrag zien die wij als mensen moeilijk herkennen. Zie je deze dingen wel eens bij je hond, als er iemand aankomt, als hij iets nieuws ziet, als een kind in de buurt is? Grote kans dat je hond onzeker is over de situatie en niet goed weet wat hij ermee moet. Hem daarbij duidelijkheid en vooral veiligheid bieden is belangrijk. In privé lessen wordt veel aandacht besteed aan het lezen van je hond, dat wil zeggen het herkennen van de lichaamstaal van je hond. Op dit manier kan je voor de hond, voor visite en op andere momenten vervelende situaties voorkomen.

logo-zonder-tekst-vrijstaand

Hondenschool en coaching In Montferland

%d bloggers liken dit: