Maybe en Bob

Mijn honden

2016-09-24_2042

Maybe een Mudi kruising, zij is een pittige tante met wat angst en verlating problemen. Ze heeft mij heel veel geleerd over wat je van een hond kunt en mag vragen, het lezen van een hond en de hond zelf zoveel mogelijk keuzes te laten maken wanneer dat kan. Maybe valt uit naar honden, naar kinderen en mannen. Door haar daarin te begeleiden, te zorgen dat zij zo min mogelijk stress ervaart gaat dit steeds beter.

Maybe is gevonden op straat in Budapest (Hongarije), haar ervaringen met het leven in Nederland hebben mij inzicht gegeven in hoe een buitenlandse hond in Nederland zich voelt. En natuurlijk hoe je dat kan begeleiden en waar je op moet letten.

2016-09-24_1852

Bob is een labrador reu, hij was ooit bedacht als hulphond maar ze vonden hem te onrustig. Dat is hij ook zo nu en dan, maar het is een hond die heel graag wil werken. Hij heeft mij geleerd meer geduld te hebben, oefeningen goed en precies op te bouwen en vooral om de puberteit van een hond te begrijpen. Clickeren, dat wil zeggen hem zelf laten bedenken wat ik van hem vraag vindt hij helemaal geweldig.

Bob heeft enorm gepuberd, op dit manier begrijp ik cursisten die op les komen met de tekst “Hij doet het niet meer” veel beter. Een hele lastige periode voor baas en ook voor hond. Nu hij volwassen is zie ik ook dat met de juiste aanpak de puberteit een periode is waar je enorm bouwt aan de band met je hond.

Hondenschool en coaching In Montferland

%d bloggers liken dit: