Kinderen en honden

 

Kinderen willen graag van alles met hun hond doen. Knuffelen, spelen, rennen en wandelen. Toch is dit niet altijd verstandig omdat kinderen en honden elkaar vaak niet goed begrijpen.

De kidslessen zijn bedoeld om de kinderen te leren wat een hond is, wat hij doet om te communiceren (lichaamstaal) en wat normaal gedrag is voor de hond. Op die manier leert het kind wat de hond leuk vindt en wat hij kan doen om te voorkomen dat de hond te wild doet. Maar ook waarom de hond hem toegromt (of hapt naar het kind), hoe hij dat kan voorkomen of ermee om moet gaan. Maar vooral leren ze hoe ze heerlijk kunnen samen werken.

Onderdelen zijn; hersenwerk; spel; simpele gehoorzaamheidsoefeningen etc.

De kidsles wordt gegeven op woensdagmiddag om 16:00 uur en is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud met een ouder of volwassen begeleider.

Maximaal 4 kinderen met hun hond. Er is plek voor 1 of 2 kinderen zonder hond die graag eens mee willen kijken.

 

Kan jij herkennen op welke foto de hond en het kind het allebei leuk vinden? En welke foto vinden ze het wel leuk maar is de situatie wel veilig? In de kidslessen ga ik samen met de kinderen ontdekken wat hun hond leuk vind, wat zij zelf kunnen met de hond en wat veilig is.

logo-zonder-tekst-vrijstaand

Hondenschool en coaching In Montferland

%d bloggers liken dit: