Buitenlandse hond aanschaffen?

Het besluit om een hond te nemen is een groot besluit. Het betekent dat je de verantwoordelijkheid voor een ander levend wezen op je neemt. De huidige social media spelen hierop in, want veelal speelt gevoel mee. Dat zielige hondje dat gered is van de straat in Roemenië verdient toch een mooi huis?

De aanschaf van een hond en vooral een buitenlandse hond is een proces. Dat zielige hondje wordt misschien wel een hele grote hond die niet past in je appartement van 50m2. Welke hond kies je? Wat weet je van het verleden? Zijn er medische problemen of (reeds) bekende gedragsproblemen? (agressie, voernijd etc). Is de hond bekend met andere dieren en kinderen? Allemaal zaken waar je over na moet denken en over moet laten informeren.

En daarna komt het echte werken met de hond, die toch een beetje op een vreemde planeet terecht komt. Hoe ga je dat aanpakken, wat mag de hond in huis, wat moet hij doen/ kunnen etc.

Ik kan je hierbij helpen. Vooraf met je bespreken welke hond, welk ras, wat past in jouw situatie, wat kan je verwachten. Dit is een adviesgesprek (of zo nodig meerdere) van een uur waarin we uitgebreid ingaan op alle mogelijkheden, kansen en risico’s.

Daarna volgt de eerste  tijd met de hond, in deze periode bied ik telefonische advisering  en zo nodig privé lessen op maat. Zo kijken we samen naar de hond, leer je de hond begrijpen en zien hoe hij op zijn nieuwe omgeving reageert.

Het duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden voordat een buitenlandse hond echt laat zien wie hij is. Dit proces goed begeleiden met adviezen en (privé) lessen is belangrijk.

logo-zonder-tekst-vrijstaand

 

Hondenschool en coaching In Montferland

%d bloggers liken dit: